Новини
В Україні презентовано Stinger, найшвидший автомобіль в історії бренду Kia

В Україні презентовано Stinger, найшвидший автомобіль в історії бренду Kia

2018-07-13

12 липня у Києві відбулася всеукраїнська презентація фастбек-седана Kia Stinger. Найшвидший автомобіль в історії корейського бренду здатний розігнатися до 100 км/г менш ніж за 5 секунд і розвинути максимальну швидкість 270 км/г*, забезпечуючи при цьому комфорт для п'ятьох. В Україні буде продана лімітована партія з 10 Stinger.

Новий Kia Stinger – це потужний седан-фастбек, чий дизайн є продовженням ідей, закладених у концепт Kia GT 2011-го року. Це серійне авто з кращими характеристиками за всю історію компанії. Stinger ввібрав в себе дух автомобілів класу Gran Turismo (Гран Туризмо) 50-60 років минулого століття – потужних елегантних авто, за кермом яких можна пересуватися швидко і з комфортом.

Відтепер цей неймовірний автомобіль можна придбати і в Україні. 12 липня компанія «Фалькон-Авто» (входить до складу Корпорації «УкрАВТО») презентувала Stinger в одному з провідних офіційних дилерських центрів Kia в Україні «Автоцентр на Борщагівці».

Будучи втіленням стрімкості і потужності, Stinger втілив у собі найбільш передові напрацювання франкфуртської дизайну Kia Motors, якою керує шеф-дизайнер компанії Грегорі Гійом. За ходові характеристики фастбек-седана відповідав екс-президент інженерного департаменту компанії BMW M Альберт Бірманн.

Дизайн і аеродинаміка

Майже п'ятиметровий автомобіль (4 830 мм) виглядає дуже динамічно завдяки підкреслено довгому капоту, короткому передньому звісу і стрімкій лінії даху, скроєній за лекалами автомобілів з кузовом «фастбек». Довга колісна база (2905 мм), ширина 1 870 мм не тільки наділяють автомобіль зразковою стабільністю в широкому діапазоні швидкостей, але і забезпечують простір для водія і чотирьох пасажирів.

Інженери Kia приділили пильну увагу не тільки естетиці автомобіля, але і ретельно опрацювали аеродинамічні характеристики кузова. Наприклад, прорахунок тільки однієї форми «корми» Stinger зайняв близько 4-х тижнів, при цьому задня частина кузова в результаті була звужена, за передніми колісними арками з'явилися «зябра» повітропроводів, що дозволяють знизити турбулентність повітря, яке обтікає авто з боків. Суцільні аеродинамічні подкузовні панелі дозволили знизити опір повітря і спрямувати його на дифузор, в той час як спойлер на кришці багажника, що знижує підйомну силу і забезпечує завантаження задньої осі, отримав профіль, який нагадує качиний хвіст.

Шасі

Шасі і підвіски Stinger розробили з чистого аркуша. Для того, щоб автомобіль в повній мірі відповідав статусу справжнього Гран-Туризмо, інженери прагнули поєднати гостру керованість і комфорт в тривалих високошвидкісних поїздках.

В процесі роботи над моделлю були створені два типи підвіски. В основі обох лежить Макферсон (попереду) і багатоважільна конструкція (ззаду), при цьому базовий варіант оснащений традиційними амортизаторами, в той час як більш «просунута» версія комплектується адаптивними електронно-керованими амортизаторами. У адаптивній підвісці регулюється довжина ходу амортизаторів залежно від швидкості, кута повороту керма і ступеня натискання педалей газу або гальма.

 

Рульове управління оснащено електропідсилювачем, встановленим на рульовій рейці, при цьому зусилля на кермі водій може змінювати, обравши стандартний або спортивний режим.

Розробка гальмівної системи велася спільно з Brembo. У підсумку в автомобілі застосовані 18-дюймові вентильовані гальмівні диски, що працюють в парі з високопродуктивними супортами. Випробування гальмівної системи проводилися в найжорсткіших умовах: на гоночному треку «Нюрбургринг», а також на одній з найбільш вражаючих гірських доріг, що проходить через перевал Гроссглокнер.

Двигуни і трансмісія

Stinger представлений в Україні в трьох комплектаціях з двома бензиновими турбодвигунами на вибір. Стартовим є 2-літровий турбомотор, що видає 247 к.с. і 353 Нм крутного моменту. З ним Stinger розганяється до 100 км/г за 6 секунд*, при цьому максимальна швидкість становить 240 км/г*.

Найбільш повні відчуття від володіння автомобілем забезпечує V-подібний шестициліндровий твін-турбо двигун з вражаючим потенціалом: 370 к.с. і 510 Нм. З цим двигуном Stinger «розмінює» першу «сотню» за 4,9 секунди*, а максимальна швидкість дорівнює 270 км/г.

Незалежно від типу двигуна фастбек комплектується 8-ступінчастою автоматичною КПП власної розробки Kia Motors, при цьому 2-літрова модель має задній привід (як опція доступна і повнопривідна модифікація), тоді як автомобіль з V-подібною шісткою повнопривідний за замовчуванням.

Комплектації та ціни

Мінімальна вартість квитка в світ Stinger становить $ 43 000**. Стартова версія Prestige (Престиж) оснащена травмобезпечним капотом, гальмівними механізмами з 17-дюймовими дисками, системами моніторингу сліпих зон і контролю смуги руху, сімома подушками безпеки і комплексом електроніки, що включає системи стабілізації, ABS, утримання на схилі.

Комфорт забезпечують двозонний клімат-контроль, електронно-регульовані сидіння водія (+ пам'ять положення водійського сидіння) і переднього пасажира, парк-тронік і система автоматичного паркування, проекційний екран, датчики світла і дощу, панорамний дах, мультимедійна система з 8-дюймовим сенсорним екраном і преміальним звуком Harman/Kardon (потужність аудіосистеми складає 720 Вт). Інтер'єр, звичайно ж, оздоблено шкірою.

На сходинку вище стоїть версія GT-Line (Джі-Ті Лайн), вартість якої становить $49 000**. Stinger даної модифікації комплектується повним приводом, а список його оснащення включає систему кругового огляду при парковці, електронно регульовані амортизатори, D-образне кермо і панель приладів Supervision (Супервіжн), 19-дюймові легкосплавні диски і стайлінг-пакет GT-Line.

На вершині ряду Kia Stinger знаходиться вражаючий GT (Джі Ті) за $ 66 800**. Ці автомобілі оснащено гальмівними механізмами Brembo з 18-дюймовими дисками, салон оздоблено шкірою Nappa (Наппа). Фастбек стоїть на колесах з 19-дюймовими дисками, а його екстер'єр доповнює спеціальний GT-пакет.

Крім очного знайомства з автомобілем гості події могли взяти участь у віртуальних заїздах на Kia Stinger по гоночній трасі Cadwell Park, реалізованих за допомогою окулярів віртуальної реальності Gear VR, наданих технічним партнером «Samsung Electronics Україна». Не обійшлося і без «тест-драйву» нових флагманських смартфонів Samsung Galaxy S9/S9+.

Спеціальну пропозицію для представників ЗМІ та партнерів приготував генеральний партнер презентації – мережа АЗК Grand Petrol. Компанія пропонує паливо, здатне розкрити весь потенціал потужних автомобілів, подібних Kia Stinger. На АЗК Grand Petrol є паливо марок

А-95/А-98, дизпаливо, а також А-95+, А-98+ і ДТ+ з багатофункціональною миючою присадкою від єдиного постачальника ORLEN Lietuva.

* За даними виробника Kia Motors Corporation

** Ціни включаючи ПДВ станом на 12.07.18 р Розрахунки в гривні за курсом вказаним на сайті www.kia.соm/ua в день виписки рахунку-фактури

Open Chat